Séta a Kopaszi Gáton


A díszkővel burkolt sétány a gáton
Megközelítés:
A park gépkocsival legkönnyebben a Dombóvári út mellett található fizetős parkolóból közelíthető meg.  Gyalogosan igénybe vehető a 103-as busz vagy az 1-es villamos, illetve a BKV hajó is kiköt a gáton.

A Kopaszi Gát Budapest déli részén található, a Lánymányosi-híd budai hídfőjénél. A hosszú, vékony földcsík határolja el a Lágymányosi-öblöt a Dunától. Az öböl nemrég még elhanyagoltan állt, de az Öböl tervnek köszönhetően gyönyörű, igényes, ingyenesen használható közparkot alakítottak ki a helyén. A parkban díszburkolatú sétányok hálózzák be a parkosított és füvesített területeket.

Az épületek teraszait összekötő fa emelvények
A homokos strand
A Lágymányosi-öböl a Kopaszi gát végéből
A fejlesztés első lépéseként a felhalmozódott szemetet és törmeléket elszállíttatták, az öbölben található iszapot kikotorták, az öböl vizébe pedig halakat telepítettek. A 10 hektáros parkban található 14 épületet renoválták, a területet pedig közművesítették. Jelenleg ezekben kávézókat, éttermeket és játszóházat találunk. Az épületek körül hatalmas, egymással fapallókkal összekötött teraszokat és egy játszóteret is kialakítottak. 
Az öböl középső részére két kilátóteraszt, keleti oldalára pedig vízi színpadot és hozzá tartozó lépcsőzetes nézőteret építettek. Innen élvezhetőek a vízen megtartott események, mint például a Sárkányhajó Fesztivál. Az öböl gáttal szemközti oldalán még saját homokos strand is kialakításra került, amelyet a nyári hőségben előszeretettel ki is használnak az emberek.

Az eddigi területrendezés és építkezés csak a kezdetét jelentették a fejlesztő tulajdonában lévő összesen 56 hektárnyi terület fejlesztésének. A jövőbeli tervekben többek között a két partot összekötő gyalogoshíd, hotel, jégcsarnok és irodaházak kialakítása is szerepel.